11 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικα
Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι  
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
Ψωμί μπαγιάτικο, κομμένο φέτες
λίγο βούτυρο
150 γραμμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι, αφού ρίξουμε πιπέρι και λίγο αλάτι, όχι όμως πολύ γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα.
Δεν αφήνουμε τα υλικά μας να παραψηθούν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, το ζαμπόν, ανακατεύοντας καλά.
Σε βαθύ πυρέξ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού αφού τις αλείψουμε με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε τα 2 αυγά το γάλα και περιχύνουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου