25 Ιανουαρίου 2013


Λάχανο παστίτσιο!

Περιγραφή
Μια νόστιμη ,απλή και υγιεινή συνταγή από την Κω
Υλικα
  • 1 μεγάλο λάχανο,
  • 1,5 ποτήρι νερού πλιγούρι.
  • 1,5 ποτήρι ζεστό νερό.
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • 1 ξερό κρεμμύδι.
  • 1 ποτήρι καρότο τριμμένο στον τρίφτη(3-4 καρότα).
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι.
  • 1/2 ματσάκι άνηθο.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό.
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
  • 2 ποτήρια νερό ζεστό.
  • Αλάτι ,πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο.
  • 1 ακόμη ποτήρι ελαιόλαδο
    .
Οδηγίες
  1. Ζεματάμε το λάχανο ,το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τα σκληρά του κοτσάνια. Βάζουμε το πλιγούρι σε 1,5 ποτήρι ζεστού νερού και το ανακατεύουμε να φουσκώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια το ξερό κρεμμύδι ,τον άνηθο ,τον μαϊντανό και τις ντομάτες που έχουμε ξεφλουδίσει. Επίσης καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, στην συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι την ντομάτα το τριμμένο καρότο τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό ,το αλάτι το πιπέρι ,το μοσχοκάρυδο και το κύμινο. Ανακατεύουμε να βράσουν καλά και να τραβήξουν τα υγρά τους.
  4. Στο ταψί το μεγάλο της κουζίνας που το λαδώσαμε στρώνουμε 2 στρώσεις λαχανόφυλλα. Αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε την μισή γέμιση. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαχανόφυλλα ,τα αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε τα τελευταία λαχανόφυλλα. Αλατίζουμε και πάλι ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω 1 ποτήρι λάδι και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
  5. Το γυρίζουμε να πάει παντού το νερό και το λάδι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1,5 ώρα, Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.

ΠΗΓΗ http://mageirikesdiadromes.gr/recipes

21 Ιανουαρίου 2013

Υλικά:
  • 1/2 κιλό μπρόκολα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 5-6 φέτες μπέηκον σε ροδέλες
  • αλατοπίπερο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • μπόλικο τριμμένο κασερι
Εκτέλεση:

Κόβουμε το μπρόκολο σε χοντρά κομμάτια και το βράζουμε.

Όταν μαλακώσει αρκετά το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με όλα τα υλικα εκτός από το κασερι. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί ώστε να σκεπάσει το μπρόκολα και τα ψήνουμε όλα μαζί στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το κασερι από πάνς και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρεται ζεστό.

ΠΗΓΗ  greekcook.gr