10 Ιουλίου 2012



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

θα χρειαστουμε

·                      
     ενα καρπούζι μικρό
     4 ποτήρια ζάχαρη
     χυμο μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
1 κ.γ. βανίλια

Καθαριζουμε τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού.
Κόβουμε σε κομματάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι τα κομματια να γινουν κάπως διάφανα.
Μετα βάζουμε τα κομμάτια στο μπλέντερ και τα λιώνουμε.
Ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι η μαρμελάδα  να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου