12 Ιουλίου 2012

Καρπουζόπιτα 

Παραδοσιακό γλύκισμα της Μήλου, από όπου «κλέψαμε» την συνταγή (συνταγή από το toarkoudi.gr)
. 
Τι θα χρειαστείτε 
8 φέτες καρπούζι (από τις οποίες έχουμε βγάλει τη φλούδα και τα κουκούτσια) 
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
6 κουταλιές της σούπας μέλι 
100 γρ. βούτυρο 
8 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
60 γρ. σουσάμι 
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα (σκόνη) 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 

Τι θα κάνετε 
Λιώνετε το καρπούζι σε σουρωτήρι πιέζοντας καλά για να βγει ο χυμός. Λιώνετε το μισό βούτυρο (π.χ. στα μικροκύματα) και το ανακατεύετε με την ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα καρπουζιού μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή.

Αλείφετε ένα μικρό ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε τον πάτο του με σουσάμι ώστε να καλυφτεί εντελώς και απλώνετε καλά τη ζύμη. Ξαναπασπαλίζετε με σουσάμι. 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν η πίτα είναι έτοιμη την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζετε με την άχνη και την κανέλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου